Treceți la conținutul principal

Jurnal de învăţare INDUCAS


Formare profesională/Professional trainings

  INDUCAS:

http://www.inducas.eu/

Ce este INDUCAS?
INDUCAS este un program pilot finanțat de Uniunea Europeană, care se concentrează pe posibilitatea de a-i sprijini pe profesorii debutanți printr-o rețea care facilitează dialogul între aceștia, precum și pe crearea unei rețele de mentori, care să își dezvolte competențele în interiorul acestei comunități.
În faza pilot a proiectului INDUCAS (2017-2018), profesori la început de carieră și mentori din Italia, Franța, Suedia și Romania vor fi încurajați să ia parte la crearea a patru comunități (una pentru fiecare țară, în care limba de lucru e limba națională a fiecărei țări) pentru cadre didactice la început de carieră (cu mai puțin de 2 ani de experiență). Activitățile vor avea loc în perioada mai – noiembrie 2017.
De asemenea, se vor crea patru comunități (una pentru fiecare țară, în care limba de lucru e limba națională a fiecărei țări) pentru mentorii cadrelor didactice la început de carieră. Mentorii vor fi invitați să participe la un curs online în mai și să se alăture unei comunități dedicate temei de lucru în septembrie 2017.
http://www.isjiasi.ro/documente/curriculum_documente/Manualul%20mentorului_FINAL.pdf - O  lucrare interesantă despre mentori şi mentorat

Comentarii

  1. Nu citi pentru a contrazice şi combate, nici pentru a găsi ceva pe care să-l critici şi de care să vorbeşti de rău, ci pentru a cântări şi cerceta.

    Francis Bacon

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

     ”Evaluarea și notarea elevilor”    Evaluarea este o noţiune generică şi frecventă, fiind folosită cu multiple semnificaţii în diverse domenii. Cuvântul “a evalua”  îndrumă spre multe alte cuvinte cu un rost asemănător: a estima, a aprecia, a judeca, a măsura, a examina, a considera, a constata, a cântări,  a nota, a observa, a valida (sau invalida), a valoriza (sau devaloriza), a expertiza. Cu cât o îndeletnicire este mai complexă şi se urmăreşte atingerea unor scopuri, a unor obiective, cu atât sunt mai necesare acţiunile de evaluare. Evaluarea în învăţământul primar stă la baza modelarii şcolarului, a direcţionării acestuia spre atingerea scopurilor propuse şi este mai mult decât o acţiune sau un procedeu, este o operaţie complexă, un tot unitar format din intervenţii, acţiuni, atitudini, stări afective care conduc spre identificarea unor aspecte variate: a) conţinuturile şi obiectivele ce trebuie evaluate; b) care este menirea şi d...